Close
ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΤΈΧΝΗ
Οι σπουδές Μαγειρικής (Chef) στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα είναι δημιουργία, έμπνευση, φαντασία, συνδέονται με τα Ξενοδοχειακά Επαγγέλματα και την καθημερινή σίτιση και τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μία ιδιαιτέρως προσοδοφόρα επιλογή με εντυπωσιακές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης εκπαιδεύονται από καταξιωμένους επαγγελματίες, δημιουργούν πιάτα υψηλής γαστρονομίας και προετοιμάζονται για καριέρα Chef αστέρων Michellin.

Οι εγκαταστάσεις, οι πανάκριβες πρώτες ύλες, η συμμετοχή σε Διεθνείς Διαγωνισμούς και οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει λάβει το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δηλώνουν το Yψηλό Επίπεδο Σπουδών Μαγειρικής που παρέχει στους σπουδαστές.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα διοργανώνει ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ δίνοντας το διαβατήριο στους σπουδαστές του για επιτυχημένη καριέρα.

Κορυφαία Συνεργασία του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ με τον διακεκριμένο Εxecutive Chef κ. Βασίλη Καρούμπα, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Εκπαιδευτικό Σύμβουλο Γαστρονομίας με Περγαμηνές και Διεθνή Ακτινοβολία.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίτευξη της συνεργασίας του με το διακεκριμένο Executive Chef στον τομέα της γαστρονομίας, κ. Βασίλη Καρούμπα. Ο γνωστός chef είναι αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και χάρη στο κύρος, τις γαστρονομικές του γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία του, έρχεται να επισφραγίσει το ήδη υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχονται στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα. Ο κ. Βασίλης Καρούμπας από φέτος θα αποτελέσει τον Εκπαιδευτικό Σύμβουλο των προγραμμάτων Μαγειρικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και των Επαγγελματικών Σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Διά Βίου Μάθηση VERGI.

Ο κ. Καρούμπας σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και στην Ελβετική GLION με υποτροφία.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ως Chef μεταξύ των οποίων τα Hilton, Intercontinental, Astir Palace, Elounda Mare, Grand Chalet, με πολύ γνωστά εστιατόρια της Αθήνας όπως τα OUI, CAPTAINS, MOORINGS, IDEAL και στις μεγάλες εταιρείες Catering Swissair, Gate Gourmet, Olympic Catering και Papadacos. Ανάμεσα στις συνεργασίες του συγκαταλέγονται το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ κι η Gilli Diet, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής του Γαστρονομικού Τμήματος για δέκα χρόνια. Ο κ. Καρούμπας είναι Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γευσιγνωστών ITQI, Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων WACS. Αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά του στη μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, την ανάθεση της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων, για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2016.
Η σημαντική αυτή συνεργασία του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με τον Executive Chef κ. Βασίλη Καρούμπα, προσφέρει στους σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής στην Πάτρα ένα ακόμη σημαντικό προβάδισμα για την επαγγελματική τους επιτυχία. Στόχος όλων μας είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, που θα έχουν αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, για μία σίγουρη σταδιοδρομία.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) αποτελεί έναν εργαζόμενο που έχει λάβει πλήρη εξειδίκευση και μπορεί να αντεπεξέλθει αυτόνομα και υπεύθυνα σε κάθε αντικείμενο που αφορά την ειδικότητά του, όπως τον ποιοτικό έλεγχο, την αξιοπιστία και υγιεινή των τροφίμων, τη σωστή συντήρησή τους, την παρασκευή όλων των εδεσμάτων και επιδορπίων, την προετοιμασία ψαριών, πουλερικών, κρεάτων και φυσικά το food styling κάθε πιάτου.

Παράλληλα, ο σπουδαστής ΙΕΚ Μαγειρικής θα πρέπει να είναι σε θέσει να εφαρμόσει πρότυπα ΕΦΕΤ, να οργανώσει έναν πολυποίκιλο μπουφέ, αναδεικνύοντάς τον ταυτόχρονα οινολογικά, να υποστηρίξει το catering για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ιδρύματα και νοσοκομεία. Τέλος, είναι υπεύθυνος για το μενού σε εστιατόρια και σίγουρα για την ομαλή και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και του προσωπικού της κουζίνας.

Μαθήματα
  • Γαλλικά
  • Αρχές οικονομικής
  • Τέχνη μαγειρικής I
  • Στοιχειά ζαχαροπλαστικής I
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Οργάνωση – λειτουργία εστιατόριου
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Τέχνη μαγειρικής II
  • Στοιχειά ζαχαροπλαστικής II
  • Τέχνη μαγειρικής III
  • Σύνθεση μενού
  • Τεμαχισμός κρεάτων I
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Τέχνη μαγειρικής ΙV
  • Τεμαχισμός κρεάτων II
  • Πρακτική άσκηση
Τομείς Απασχόλησης
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Camping – Κατασκηνώσεις
  • Καζίνο
  • Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών γευμάτων
  • Επιχειρήσεις περιοδικού τύπου που εκδίδουν έντυπα σχετικά με τη μαγειρική τέχνη
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Νοσοκομεία
  • Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας