Close
Οι σπουδές Μαγειρικής (Chef) στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα είναι δημιουργία, έμπνευση, φαντασία, συνδέονται με τα Ξενοδοχειακά Επαγγέλματα και την καθημερινή σίτιση και τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μία ιδιαιτέρως προσοδοφόρα επιλογή με εντυπωσιακές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης εκπαιδεύονται από καταξιωμένους επαγγελματίες, δημιουργούν πιάτα υψηλής γαστρονομίας και προετοιμάζονται για καριέρα Chef αστέρων Michellin.

Οι εγκαταστάσεις, οι πανάκριβες πρώτες ύλες, η συμμετοχή σε Διεθνείς Διαγωνισμούς και οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει λάβει το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δηλώνουν το Yψηλό Επίπεδο Σπουδών Μαγειρικής που παρέχει στους σπουδαστές.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα διοργανώνει ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ δίνοντας το διαβατήριο στους σπουδαστές του για επιτυχημένη καριέρα.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) αποτελεί έναν εργαζόμενο που έχει λάβει πλήρη εξειδίκευση και μπορεί να αντεπεξέλθει αυτόνομα και υπεύθυνα σε κάθε αντικείμενο που αφορά την ειδικότητά του, όπως τον ποιοτικό έλεγχο, την αξιοπιστία και υγιεινή των τροφίμων, τη σωστή συντήρησή τους, την παρασκευή όλων των εδεσμάτων και επιδορπίων, την προετοιμασία ψαριών, πουλερικών, κρεάτων και φυσικά το food styling κάθε πιάτου.

Παράλληλα, ο σπουδαστής ΙΕΚ Μαγειρικής θα πρέπει να είναι σε θέσει να εφαρμόσει πρότυπα ΕΦΕΤ, να οργανώσει έναν πολυποίκιλο μπουφέ, αποδεικνύοντας τον ταυτόχρονα οινολογικά, να υποστηρίξει το catering για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ιδρύματα και νοσοκομεία. Τέλος, είναι υπεύθυνος για το μενού σε εστιατόρια και σίγουρα για την ομαλή και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και του προσωπικού της κουζίνας.

Μαθήματα

  • Γαλλικά
  • Αρχές οικονομικής
  • Τέχνη μαγειρικής I
  • Στοιχειά ζαχαροπλαστικής I
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Οργάνωση – λειτουργία εστιατορίου
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Τέχνη μαγειρικής II
  • Στοιχειά ζαχαροπλαστικής II
  • Τέχνη μαγειρικής III
  • Σύνθεση μενού
  • Τεμαχισμός κρεάτων I
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Τέχνη μαγειρικής ΙV
  • Τεμαχισμός κρεάτων II
  • Πρακτική άσκηση

Τομείς Απασχόλησης

  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Camping – Κατασκηνώσεις
  • Καζίνο
  • Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών γευμάτων
  • Επιχειρήσεις περιοδικού τύπου που εκδίδουν έντυπα σχετικά με τη μαγειρική τέχνη
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Νοσοκομεία
  • Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας