Bartender / Παρασκευή και παρουσίαση ποτών

Bartender ΚΔΒΜ2

Ο χώρος του bartending αναπτύσσεται διαρκώς και οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να εργαστεί κάποιος στο χώρο γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.

Η προσέγγισή μας είναι να συνδυάζουμε θεωρητική εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση, ώστε να δημιουργούμε τους καλύτερους νέους bartenders και barmaids ή να βοηθάμε όσους είναι ήδη στο χώρο να εξελιχθούν.

Σε ποιους απευθύνεται

Για όποιον έχει εργαστεί ή εργάζεται σε bar και ξέρει τη λειτουργία του γενικά καθώς και να φτιάχνει ποτά αλλά δεν έχει εκπαιδευτεί στο να παρασκευάζει cocktail ή γνωρίζει μόνο τα κλασικά (margarita, mojito, daiquiri κτλ.).

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να λειτουργούν και να σερβίρουν με τις πιο υψηλές προδιαγραφές του χώρου, με τεχνογνωσία για τη δημιουργία και την παρουσίαση διεθνώς αναγνωρισμένων cocktail. Να έχουν επίσης τις βάσεις που χρειάζονται για να δημιουργήσουν νέα cocktail ή να έχουν επίσης την ικανότητα εξελίξουν όσα ήδη υπάρχουν.

Εκπαιδευτικές ενότητες

– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ

– Βασικές Αρχές Bartending(ρόλος-κοινωνικές δεξιότητες-καθαριότητα bar-bartender ως πωλητής)

– Μπύρες-Κρασιά-Αποστάγματα

– whiskey-gin-vodka-rum-tequila-liqueur-bitters

– Τεχνικές free pouring και μεζούρες

– Η Τέχνη της ανάμιξης (συντήρηση προϊόντων, ποτήρια, εργαλεία του bar, είδη πάγου)

– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ

– Προσωπικό – Οργάνωση της Εργασίας στο Εστιατόριο

– Τρόποι Σερβιρίσματος – Στρώσιμο

– See more at: http://vergis.edu.gr/kedivim2/katartisi/bartender#sthash.To4Zm2BO.dpuf