Barista / Παρασκευή καφέ κι άλλων ροφημάτων

Σήμερα ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο του. Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει ολοκληρωμένη κάλυψη όλων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο, υψηλού επιπέδου barista.

Σκοπός

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Εκπαιδευτικές ενότητες

– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ

– Ο Καφές βοτανολογικά – Ποικιλίες – Μέθοδοι επεξεργασίας

– Μύλος άλεσης, λειτουργία, ρύθμιση, βασικές βλάβες, βασικές αρχές ασφαλείας, καθαριότητα

– Σκληρότητα νερού

– Τρόποι παρασκευής καφέ

– Άλλα ροφήματα

– Οργάνωση αποθήκης