Στα πλαίσια του «ACHAIA FEST 2017 – Οι θησαυροί της Αχαΐας» πραγματοποιήθηκε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2017

Υποστηρικτής του πρώτου Αχαϊκού Φεστιβάλ το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ

To I.IEK ΒΕΡΓΗ ως πολύτιμος συνεργάτης του ACHAIA FEST 2017, παρουσίασε τα τμήματα Γαστρονομίας με γεύσεις από την Αχαΐα και πλήθος δραστηριοτήτων στα Παιδικά Εργαστήρια που λειτουργούσαν όλες τις μέρες στο Νότιο Πάρκο.

Πέρα όμως από την υποστήριξη αυτή, το μεγάλο εκπαιδευτικό συγκρότημα της Δυτικής Ελλάδας, υλοποίησε ένα πολυθέαμα εκπαίδευσης με εκατοντάδες νέους επαγγελματίες και συνεργάτες που παρείχαν υπηρεσίες στους επισκέπτες της έκθεσης.

Συνεδρίες Φυσικοθεραπείας, περιποιήσεις Αισθητικής και Μακιγιάζ, καλοκαιρινά Χτενίσματα, νοσοκομειακές εφαρμογές και παρουσιάσεις εφαρμογών multimedia είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που έλαβαν χώρα από την Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου στον χώρο του ACHAIA FEST 2017.

Multimedia

Το τμήμα Τεχν. Εφαρμογών Πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Οι Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής-Μultimedia εντυπωσίασαν με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που δημιούργησαν και παρουσίασαν στους επισκέπτες της έκθεσης ACHAIA FEST 2017.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα όπως music player,διαχειριστική εφαρμογή ενοικίασης ταινιών αλλά και παιχνίδια τύπου Text Adventure,RPG και Shoot ‘Em Up.

Στο τέλος της παρουσίασης έγινε επίδειξη εγκατάστασης και επεξεργασίας ιστοσελίδας σε περιβάλλον WordPress.

Αισθητική – Κομμωτική

Τα τμήματα Αισθητικής και Κομμωτικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Οι ειδικότητες Αισθητικής και Κομμωτικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ανέλαβαν με επιτυχία την περιποίηση των επισκεπτών του ACHAIA FEST 2017.Οι Αισθητικοί προσέφεραν υπηρεσίες make-up και καθαρισμού προσώπου ενώ οι Κομμωτές και Κομμώτριες της Σχολής ανέλαβαν το hair-styling μικρών και μεγάλων επισκεπτών της έκθεσης.

Μαγειρική

Η ειδικότητα Τεχν. Μαγειρικής Τέχνης του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Στο μεγάλο περίπτερο της Γαστρονομίας τα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δημιουργούσαν και προσέφεραν ακούραστα όλο το τετραήμερο της έκθεσης ACHAIA FEST εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά,κοτόπουλο,μοσχάρι αλλά και νόστιμα snacks όπως mini burgers και τυροπιτάκια, πάντοτε με τη χρήση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ποικιλίες κρασιού της Αχαΐας αλλά και να μάθουν ποιοι οίνοι ταιριάζουν με κάθε πιάτο από ειδική οινολόγο.

Βρεφονηπιοκόμοι

Η ειδικότητα Β.Βρεφονηπιοκόμων του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Στο χώρο του Παιδότοπου,τα τμήματα Παιδαγωγικών είχαν αναλάβει την δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των μικρών επισκεπτών του ACHAIA FEST 2017 με διαφορετικό πρόγραμμα καθημερινά.

Οι σπουδάστριες του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν face painting και χόρεψαν με τα μικρά παιδιά ενώ στο τέλος της 4ης μέρας της έκθεσης επιφύλασσαν μια έκπληξη για τους μικρούς φίλους:μια piñata γεμάτη γλυκά και καραμέλες!

Νοσηλευτική – Τραυματιολογία

Η ειδικότητα Β.Νοσηλευτικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Οι Βοηθοί Νοσηλευτικής του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ συμμετείχαν στο ACHAIA FEST 2017 παρέχοντας στους επισκέπτες της έκθεσης την ευκαιρία να μάθουν τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους, να μετρήσουν τα επίπεδα ζαχάρου στον οργανισμό τους αλλά και της πίεσης του αίματος.

Οι σπουδαστές μαζί με τους εκπαιδευτές τους, ιατρούς και νοσηλευτές, απάντησαν σε απορίες και ερωτήσεις των επισκεπτών της έκθεσης σχετικές με την υγεία και απέδειξαν το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και γνώσεων που κατέχουν.

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας

Η ειδικότητα Διοίκησης και Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Οι σπουδαστές Διοίκησης και Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ήταν υπεύθυνοι για την υποδοχή των επισκεπτών της έκθεσης ACHAIA FEST 2017 στα περίπτερα του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος αλλά και για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.

Παράλληλα, το τμήμα του Β’ εξαμήνου της ειδικότητας, στα πλαίσια υλοποίησης έρευνας σχετικά με τον εθισμό από την συχνή χρήση κινητών τηλεφώνων, σχεδίασε από κοινού με το τμήμα Multimedia ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να συμπληρώσουν.

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Η ειδικότητα Β.Φυσικοθεραπείας του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο ACHAIA FEST ‘17

Οι Βοηθοί Φυσικοθεραπείας προσέφεραν υπηρεσίες χαλαρωτικού μασάζ και αναζωογονητικών μαλάξεων στους επισκέπτες του ACHAIA FEST 2017.Οι σπουδαστές της ειδικότητας μαζί με τους εκπαιδευτές τους μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έδωσαν συμβουλές σε θέματα αντιμετώπισης μυϊκών πόνων στο κάθε επισκέπτη του περιπτέρου ξεχωριστά ανάλογα με το πρόβλημά του.