ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013 από το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
Το πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ είναι πλούσιο σε δράσεις αλληλεγγύης και η επιβεβλημένη ανάγκη της ολοκληρωμένης χρήσης του ανανεωμένου κτιρίου που στεγάζει την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου υπήρξε ένα μεγάλο κίνητρο για το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ να ευαισθητοποιήσει την Πατρινή κοινωνία.

Με τη μεγάλη ενημερωτική καμπάνια που προηγήθηκε στα ΜΜΕ, και με τη χορηγία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης και την υποστήριξη του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία Γεωργίου και το θέατρο “Απόλλων” την προηγούμενη Παρασκευή για να συμμετέχουν στις δεκάδες δράσεις που είχε προετοιμάσει το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με υποδειγματικό τρόπο.

Στα περίπτερα Αισθητικής, Κομμωτικής και Φυσικοθεραπείας, οι σπουδαστές παρείχαν περιποιήσεις προσώπου και αισθητικής, ενώ οι νέες καλοκαιρινές τάσεις στο μακιγιάζ και το hair- styling είχαν την τιμητική τους στο γυναικείο φύλο. Οι μοναδικές γεύσεις που είχαν προετοιμάσει οι Chef εντυπωσίασαν με τη φρεσκάδα και την χρωματική τους πανδαισία ενώ αργά το βράδυ η δροσιστική sangria συνόδευσε τους ήχους της ζωντανής μουσικής που ξεσήκωσε το συγκεντρωμένο πλήθος. Συγχρόνως, οι σκάλες του Δημοτικού θεάτρου είχαν μετατραπεί στην πιο εντυπωσιακή πασαρέλα extreme styling, που είχαν δημιουργήσει οι σπουδαστές των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής με δημιουργίες της τελευταίας κολεξιόν του Χορηγού Οίκου Μόδας Raxevsky.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ οι λιλιπούτειοι επισκέπτες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013 διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν συγχρόνως με την πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση «Του βυθού τα παραμύθια», την οποία δημιούργησαν αποκλειστικά για την περίσταση οι σπουδάστριες Προσχολικής Αγωγής. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των μικρών θεατών, τα ασταμάτητα χειροκροτήματα και τα αυτόγραφα που ζητήθηκαν από τις μελλοντικές Παιδαγωγούς, ήταν η επιβράβευση για την απαιτητική και χρονοβόρα προετοιμασία της παράστασης.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013 κορυφώθηκε με την άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα Απασχόλησης «Καριέρα την Εποχή της Κρίσης: Προκλήσεις και Προοπτικές» και εκλεκτούς ομιλητές την Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και Σύμβουλο EURES κα. Ειρήνη Μαρίνου, την Υπεύθυνη Ανάπτυξης Φορέα Δια Βίου Μάθησης ΒΕΡΓΗ, κα. Κατερίνα Βέργη, το Μέλος της Συνέλευσης Αντιπροσώπων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Ανδρέα Γκότση και τη Διευθύντρια Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, κα. Λιλίκα Βέργη- Καφετζή.

Οι σημαντικές πληροφορίες για την κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δυνατότητες χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων, τις αυξημένες προοπτικές απασχόλησης μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης και την απαραίτητη Δια Βίου Εκπαίδευση, κράτησαν αυξημένο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, ενώ την Ημερίδα που συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Ροδίτης, χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, Πατέρας Κανέλλος Φερτάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας κ. Θεοχάρης Μασσαράς, η Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, κα. Βιολέττα Σιγάλα, η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κα. Κατερίνα Νικολακοπούλου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος ΒΕΡΓΗ, κα. Λέτα Βέργη.

Η διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, κα.Βιολέττα Σιγάλα.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ έκλεισε χαρακτηριστικά «έτσι όπως άνοιξε», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η οικοδέσποινα κα. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή.

Οι σπουδαστές Οικονομίας και Διοίκησης παρουσίασαν νωρίς το απόγευμα την Πρότυπη Οργανωτική Διάρθρωση Επιχειρήσεων ενώ αργά το βράδυ έγινε η Πρώτη Επίσημη Παρουσίαση του πιο σύγχρονου, πιο απαιτητικού και πιο μοντέρνου εργαλείου διαδικτυακής ενημέρωσης, του eΜagazine του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ που οι σπουδαστές των ειδικοτήτων της Γραφιστικής και Multimedia δημιούργησαν.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με το eMagazine καθίσταται ο μοναδικός φορέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ευρώπη που αναλαμβάνει τη δημιουργία του πλέον εξελιγμένου μέσου ενημέρωσης υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένων γνώσεων. Το υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα και η επαγγελματική παρουσίαση του από τους τελειόφοιτους σπουδαστές αποτελούν από μόνα τους την ουσία της εκπαίδευσης και της ποιότητας που αδιάκοπα και με το βλέμμα μπροστά προσφέρει το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ από το 1962 δημιουργώντας επαγγελματίες με ήθος.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013 τίμησαν με την παρουσία τους ο εκδότης της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ κ. Χρήστος Χριστόπουλος και ο εμπορικός διευθυντής κ. Γιάννης Χριστόπουλος, ο τέως Περιφερειάρχης κ. Ασημάκης Καφετζής, ο τέως Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Πέτρος Τερζής, ο Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Παξινός, ο Καθηγητής τμήματος Μηχανολόγων Μηχ/κων κ. Δημήτρης Μπονάνος, η Καθηγήτρια τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών κα. Αγγελική Κοντολάτου- Βαφέα, ο Διευθυντής Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας κ. Νικόλαος Μπιλίρης, το στέλεχος Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας κ. Κων/νος Νικολακόπουλος, ο Προϊστάμενος Δήμου Αιγιαλείας Πολιτικός Μηχανικός κ. Λεωνίδας Καράμπελας, η διευθύντρια του Patras Events κα. Ελένη Βασιλοπούλου, ο Διευθυντής του ΦΑΣΜΑ radio κ. Άγγελος Κάνιστρας, το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, η εκπαιδευτικός κα. Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, διευθυντές πολλών Δημοτικών Σχολείων, επαγγελματίες και πλήθος κόσμου, που πρόσφεραν στις ΚΑΛΠΕΣ ΑΓΑΠΗΣ για την στήριξη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου.