To ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στις 16 Απριλίου του 2019, επισκέφτηκε το ξεχωριστό Οινοποιίο Παρπαρούση με το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

To ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στις 16 Απριλίου του 2019, επισκέφτηκε το ξεχωριστό Οινοποιίο Παρπαρούση με το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)  

Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη – ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο σεμινάριο γευσιγνωσίας. Φυσικά από το σεμινάριο δεν έλειψε η δοκιμή εκλεκτών κρασιών παραγωγής.

Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή.

Το Οινοποιίο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Για την ωρίμανση και παλαίωση  χρησιμοποιούνται νέα Γαλλικά βαρέλια. Η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Μια εκπαιδευτική εκδρομή που θα μείνει αξέχαστη τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ καθώς εκτός από την ενίσχυση των γνώσεων τους ενθουσιάστηκαν και με τις γεύσεις των κρασιών που δοκίμασαν.