Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη με την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο γαστρονομίας σε εκλεκτούς προσκεκλημένους δημοσιογράφους απο το Ισραήλ στα πλαίσια επίσκεψής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης με την υψηλή εποπτεία του Chef κ.Παρασκευά Δρε και οι σπουδαστές του τμήματος Τουρισμού με τη συνεργασία του κ.Γιώργου Ζιώγκα δημιούργησαν για τους καλεσμένους μας μια γευστική πανδαισία. Κατα τη διαρκεια της δράσης οι ξένοι καλεσμένοι έφτιαξαν σαπούνι με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βοηθησαν στην παρασκευη παστελιου με μελι και παρακολουθησαν τη δημιουργία της αρχαιοελληνικής σάλτσας Γάρου. Κατενθουσιασμένοι θα γράψουν στα τοπικά μεγάλα μέσα που εργάζονται για την τοπική φιλοξενία.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Τάκης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντης του ΕΟΤ στο Τελ Αβιβ κ.Δημήτρης Βασιλειάδης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ.Λαυρέντης Βασιλειάδης, η κα.Γεωργία Παπάσπυρου, ο κ.Παναγιώτης Κούκος Οινοποιός, ο οποίος πρόσφερε κρασιά που συνόδεψαν όλα τα πιάτα χωριστά, ο κ.Γιώργος Μητρόπουλος Επιχειρηματίας ο οποίος προσέφερε όλο τον εξοπλισμό και φυσικά τα τιμώμενα πρόσωπα, Tamir Avraham και Shai Levy δημοσιογράφοι απο το Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εργάζονται ο μεν Tamir Avraham στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας WALLA, με 134,58 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ο Shai Levy εργάζεται στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΜΑΚΟ με 82,15 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η κα.Κατερίνα Βέργη.
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία προς οφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης των τουριστικών πόλων έλξης της περιοχής μας.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |