Σε απευθείας σύνδεση το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα και το Zealand Business College στη Δανία για ένα Διεθνές Μάθημα Μαγειρικής.
Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ένα πρωτότυπο μάθημα μαγειρικής με θέμα παραδοσιακές συνταγές των δύο χωρών.
Ο τίτλος της δράσης ήταν «Let’s Cook Together / Μαγειρεύοντας Ευρωπαϊκά» και ήταν ενταγμένο στην «Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων — Βρες το ταλέντο σου!». Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 20-24 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όμως διαρκεί ως ευρύτερη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο. Σκοπός αυτού του κοινού διαδικτυακού μαθήματος ήταν να αντιληφθούν οι σπουδαστές τον διεθνισμό στις σπουδές και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ταυτόχρονα έπρεπε να τονίσουν και τη διαφορετικότητα στην κουλτούρα που μπορεί να υπάρξει μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον.
Η κινητικότητα στην Ευρώπη άλλωστε και οι γλωσσικές δεξιότητες είναι χαρακτηριστικά που βοηθάνε στην μελλοντική τους καριέρα.
Στόχος της ευρωπαϊκής εβδομάδας είναι να προβληθεί η σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως μία έξυπνη επιλογή που μπορεί και πρέπει να συνιστά μια επιθυμητή επιλογή για τους νέους στην σύγχρονη κοινωνία.
Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε πολλούς κλάδους και απαιτείται η συνεχής μάθηση σε όλη τη διάρκεια της ζωής για την απασχολησιμότητα και την προσωπική ανάπτυξη.
Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις ευρωπαϊκές προοπτικές. Ανοίγει στους σπουδαστές του με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο εξωτερικό, την συνεργασία για απόκτηση Βachelor’s από το University of Bedfordshire, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με ευρωπαίους εταίρους και βέβαια την ποιοτική κατάρτιση που παρέχει. Από το 1960 πρωτοστατεί στις εξελίξεις που αφορούν το χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη μοναδική ευκαιρία που τούς δόθηκε να μαγειρέψουν online με τους Δανούς συναδέλφους τους και να δοκιμάσουν ένα τυπικό Δανέζικο πιάτο. Ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στις εγακαταστάσεις και έμαθαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δανία. Επίσης, συνομίλησαν και αντάλλαξαν γνώσεις για τις τεχνικές μαγειρικής που εφάρμοσαν κατά την εκτέλεση των συνταγών.
Βασικό συστατικό ήταν ο κιμάς και οι Έλληνες σπουδαστές μαγείρεψαν το Danish Beef, ενώ οι Δανοί συνάδελφοί τους τον παραδοσιακό Μουσακά με απόλυτη επιτυχία. Στο τέλος του μαθήματος το κλίμα ήταν τόσο ζεστό όπου εκατέρωθεν υπήρξαν υποσχέσεις για ανταλλαγή επισκέψεων και άλλων δραστηριοτήτων μεταξύ του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και του Zealand Business College.
Υπεύθυνοι για την επιτυχημένη Δράση ήταν η Διευθύντρια Σπουδών κα. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή, ο Διευθυντής Marketing κ. Γιάννης Μοιραλιώτης, ο ex.chef κ. Νίκος Στεφόπουλος και ο chef κ. Παρασκευάς Δρές.