• Οι γερές βάσεις του παρελθόντος μας...
 • ...εγγυώνται το μέλλον σας!

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη πιστό στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που το διέπουν, πρωτοστατεί σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας.

 

Δράσεις όπως επισκέψεις σε ιδρύματα για την επαφή των σπουδαστών με τις ανάγκες ανθρώπων και ασθενών, ενημερώσεις των σπουδαστών σε ιατρικά θέματα, δωρεές σε φορείς και άτομα που ζουν σε δύσκολες καταστάσεις, εθελοντική αιμοδοσία, εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των σπουδαστών βρίσκονται στην agenda των δράσεων του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη.

 

Παράλληλα το πρόγραμμα Erasmus+ δίνει τη μοναδική δυνατότητα της κινητικότητας των σπουδαστών του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και την γνωριμία με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Πλήθος σπουδαστών μας έχουν επισκεφθεί πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες, από όπου αποκόμισαν εργασιακή εμπειρία, εργαζόμενοι σε φορείς της αντίστοιχης ειδικότητας που σπούδασαν στο ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, ενώ όλα τα τους έξοδα (εισιτήρια, διαμονή και διατροφής) καλύφθηκαν πλήρως από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία για τις δράσεις του αυτές σε όλη την Ελλάδα. Σπουδαστές επίσης, από άλλες χώρες φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα μέσα στα πλαίσια της κινητικότητας των Ευρωπαίων Σπουδαστών.

 

Όλες αυτές οι δράσεις χαρακτηρίζουν το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη σαν ένα πολυδιάστατο, ζωντανό οργανισμό που εκτός από επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση παρέχει στους σπουδαστές νέες εμπειρίες και στην κοινωνική ζωή της περιοχής πολλαπλές δραστηριότητες.

 

 • «Για να είμαι ειλικρινής το επίπεδο των μόνιμων εργαζομένων ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με το δικό μας, καθώς στη σχολή από την πρώτη ημέρα κιόλας πραγματοποιούσαμε εργαστήρια σε προσομοιωτικό περιβάλλον επιχείρησης με σκοπό την εξάσκηση στα πλαίσια πραγματικής εργασίας.» 

  Σπουδαστής Τομέα  Μαγειρικής
 • «Οι γνώσεις που έλαβα στη σχολή βοήθησαν αρκετά καθώς, κατά τη διάρκεια των σπουδών είχαμε χτίσει μία πολύ καλή βάση. Αυτό βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τους πελάτες αλλά και να προσαρμοστούμε στο χώρο εργασίας ευκολότερα

   

  Σπουδάστρια Τομέα Αισθητικής
 • «Όποια τεχνική και να υλοποιούσαμε στην πρακτική μου άσκηση, την είχαμε διδαχθεί από τη σχολή. Επομένως, ήταν ευκολότερο να ανταποκριθώ στο υψηλού επιπέδου εργασιακό περιβάλλον ενός ξενοδοχείου στο εξωτερικό

   

  Σπουδαστής του Τομέα Ξενοδοχειακών
 • «Με το που ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση η υπεύθυνή μου, με ενημέρωσε πως έχω ‘ανοιχτές πόρτες’ για να ξαναπάω για δουλειά στο χώρο που πραγματοποιούσα την πρακτική μου άσκηση αλλά και σε άλλες εταιρίες που θα μπορούσε να με προτείνει.»

   

  Σπουδάστρια του Τομέα Αισθητικής
 • «Το υψηλό επίπεδο των σπουδών του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ είναι αντίστοιχο με το επίπεδο του εξωτερικού και αυτός ήταν ο βασικός παράγοντας ο οποίος με βοήθησε να ανταποκριθώ στο επίπεδο πρακτικής άσκησης στη Πορτογαλία»

  Σπουδάστρια του Τομέα Ξενοδοχειακών