Τουρισμός

Τομέας Τουρισμού – Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, στην Πάτρα

Κι όταν θα έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές σου στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ; Ιδού μια σειρά πιθανών απαντήσεων στην ερώτηση «Τι δουλειά κάνεις;»: Τεχνικός Τουριστικών  Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Υπεύθυνος Υπηρεσιών Υποδοχής και Υπηρεσίας Ορόφων, Ειδικός Εμπορευματογνώστης, Τεχνικός Αρτοποιός ή Ζαχαροπλάστης, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Σεφ, Τεχνικός Αγροτουρισμού, Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών, Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Όσοι θα ήθελαν να απαντούν κάτι από τα παραπάνω στο άμεσο μέλλον, στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ μπορούν να σπουδάσουν τον Τουρισμό, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου και στις απαιτητικές εποχές που ξημερώνουν. Εργασία στον τομέα του Τουρισμού μπορεί να αναζητηθεί στις μέρες μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Οι σπουδές-βάση για μια καριέρα με προοπτικές προσφέρονται στην Πάτρα!

 


 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) αποτελεί έναν εργαζόμενο που έχει λάβει πλήρη εξειδίκευση και μπορεί να αντεπεξέλθει αυτόνομα και υπεύθυνα σε κάθε αντικείμενο που αφορά την ειδικότητά του, όπως τον ποιοτικό έλεγχο, την αξιοπιστία και υγιεινή των τροφίμων, τη σωστή συντήρησή τους, την παρασκευή όλων των εδεσμάτων και επιδορπίων, την προετοιμασία ψαριών, πουλερικών, κρεάτων και φυσικά το food styling κάθε πιάτου.

Παράλληλα, ο σπουδαστής ΙΕΚ Μαγειρικής θα πρέπει να είναι σε θέσει να εφαρμόσει πρότυπα ΕΦΕΤ, να οργανώσει έναν πολυποίκιλο μπουφέ, αναδεικνύοντάς τον ταυτόχρονα οινολογικά, να υποστηρίξει το catering για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ιδρύματα και νοσοκομεία.

Τέλος, είναι υπεύθυνος για το μενού σε εστιατόρια και σίγουρα για την ομαλή και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και του προσωπικού της κουζίνας.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Camping - Κατασκηνώσεις
  • Καζίνο
  • Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών γευμάτων
  • Επιχειρήσεις περιοδικού τύπου που εκδίδουν έντυπα σχετικά με τη μαγειρική τέχνη
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Νοσοκομεία
  • Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε όλες τις χώρες του κόσμου το ψωμί έχει βασική συμμετοχή στην διατροφή των λαών και παραμένει πάντα ο πρωταγωνιστής της καθημερινής ζωής μας με διάφορες γεύσεις και μορφές.
Και ενώ η τεχνολογία και η πείρα που αποκτήθηκε στους αιώνες που πέρασαν έχουν βελτιώσει σημαντικά εκείνο που οι αρχαίοι ονόμαζαν άρτον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωταγωνιστής όλου αυτού του κύκλου είναι ο Αρτοποιός.

Ο σύγχρονος Αρτοποιός για να αντεπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ άλλων πρέπει να εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων που παράγει και με προ-ϊόντα της Ζαχαροπλαστικής αλεύρου η οποία είναι το μονοπάτι που οδηγεί την τέχνη της Αρτοποιίας στην τέχνη της Ζαχαροπλαστικής.

Το γλυκό είναι ο άλλος συγγενής του άρτου το οποίο μέσα από μια παράδοση αιώνων έχει αποκτήσει ένα κοινωνικό χαρακτήρα και συμβολισμό και είναι άρρηκτα δεμένο με τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας.


Το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη είναι πολύμορφο. Περιλαμβάνει την παρασκευή γλυκών και παρασκευασμάτων που έχουν ως βάση τη ζάχαρη. Περιλαμβάνει την Παρασκευή ζυμών σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή στη συνεχεία κρουασάν και αρτοσκευάσματα όπως επίσης περιέχει και τις παρασκευές φαγη-τών ζεστών και κρύων, που παρουσιαάζονται σε μπουφέδες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • Επιχειρηματίας
  • Στέλεχος υπάρχουσας βιοτεχνικής μονάδας
  • Στέλεχος στη βιομηχανία τροφίμων
  • Υπεύθυνος ομάδας παραγωγής
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών και παραγωγής δειγμάτων
  • Στέλεχος αλυσίδας καταστημάτων (αρτοποιείων)
  • Στέλεχος στη βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών πρώτων υλών
  • Υπεύθυνος προώθησης πρώτων και βοηθητικών υλών
  • Στέλεχος αλυσίδων πολυκαταστημάτων
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής
  • Υπεύθυνος προγραμματισμού παραγωγής
  • Υπεύθυνος προμηθειών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα, θέματα όπως η υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή, εργασίες στους χώρους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου.

Είναι επίσης, υπεύθυνος για την προμήθεια και τη διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού, την πώληση και το σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο και την παρασκευή και το σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Bar.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια
  • Camping - Κατασκηνώσεις
  • Επιχειρήσεις Catering
  • Ναυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσεις
  • Νοσοκομεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού είναι ικανός να συντάσσει και να προωθεί οικονομικές προσφορές, να οργανώνει και να υλοποιεί ταξίδια, να επικοινωνεί με πελάτες για την παροχή πληροφοριών σχετικά με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς και δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Είναι υπεύθυνος για κρατήσεις σε ξενοδοχεία, εκδρομές, κρουαζιέρες αλλά και σε μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις καθώς επίσης είναι υπεύθυνος για την οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και επαγγελματικών συναντήσεων, καθώς και για τα επαγγελματικά ταξίδια στελεχών επιχειρήσεων.

Τέλος αναλαμβάνει τη ναύλωση ιστιοπλοϊκών και θαλαμηγών πλοίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών φροντίζοντας για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την κάλυψη των αναγκών σε κάθε λιμάνι ή αεροδρόμιο προσέγγισης.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία
  • γραφεία έκδοσης εισιτηρίων
  • ξενοδοχειακές μονάδες
  • επιχειρήσεις παροχής τουριστικών υπηρεσιών (ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σκαφών, αεροπλάνων)
  • αεροπορικές εταιρίες
  • ναυτιλιακές εταιρίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΡΑΣΕΙΣ Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
WESTIA

WESTIA

Συμμετοχή των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης-Chef στην έκθεση WESTIA
BEAUTY SHOW

BEAUTY SHOW

Συμμετοχή των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής στο Beauty Show

Πληροφοριες

Επιλέξτε από την λίστα την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει

© 2016 Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ, Ζαϊμη 21 Πάτρα 26223, Τ:2610 271827, F:2610 222874.