Επιμέρους Τομείς

Επιμέρους Ειδικότητες – Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, στην Πάτρα

Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ προσφέρονται σπουδές για όλες τις ειδικότητες, τις εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας. Ακόμα κι αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να σπουδάσει Δημοσιογράφος, Τηλεοπτικός Παραγωγός ή Σχεδιαστής Μόδας, υπάρχει πρόγραμμα σπουδών που τον καλύπτει. Και για πιο εξειδικευμένα επαγγέλματα και εργασιακές αναζητήσεις, όπως για παράδειγμα για όποιον θα ήθελε να σταδιοδρομήσει ως «Χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών, αποκλειστικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης».

Μερικές ακόμα από τις ειδικότητες που έχουν τις δικές τους σπουδές και το δικό τους πτυχίο είναι οι εξής:  Συντάκτης, Ρεπόρτερ, Ραδιοφωνικός παραγωγός, Οργανωτικός Συντονιστής Παραγωγής, Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών, Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Τεχνικός Χημικών Εργαστηρίων και Ποιοτικού Ελέγχου Υλικών, Τεχνικός  Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος.


 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το αντικείμενο της εργασίας του Δημοσιογράφου αφορά ολόκληρη την παραγωγή της είδησης από την πηγή μέχρι και τη μετάδοση. Σε οποιοδήποτε μέσο και αν εργάζεται, ο δημοσιογράφος ανατρέχει στις πηγές της είδησης, τις επεξεργάζεται, συντάσσει την είδηση και κατόπιν την μεταδίδει.
Ο επαγγελματίας του χώρου βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, διαθέτει κρίση, ευελιξία ώστε να μπορεί να μετακινηθεί ανά πάσα στιγμή και να είναι έτοιμος να χειριστεί δύσκολες συνθήκες. Πρόκειται για ένα δημιουργικό επάγγελμα, με αρκετές προκλήσεις, υπευθυνότητα και σεβασμό στον πολίτη και πρωταρχικό σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Επιχειρήσεις έντυπης δημοσιογραφίας
 • Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί
 • Web Sites και Blogs
 • Στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων
 • Ειδησεογραφικά πρακτορεία
 • Εκδοτικοί οίκοι
 • Γραφεία Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας Security του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα έχει λάβει την ανάλογη εκπαίδευση για την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στη φύλαξη και την προστασία της περιουσίας αλλά και της ίδιας της ζωής των ατόμων, όταν αυτή κινδυνεύει. Πιο συγκεκριμένα, ένα Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών μπορεί να καταστείλει παραβάσεις και εγκληματικές δραστηριότητες, να επιτηρήσει την κοινότητα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, να προστατεύσει τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών και πολλά ακόμη. Έχει λάβει γνώσεις στοιχείων Εγκληματολογίας, Ανακριτικής και Νομοθεσίας και αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Ιδιωτικός τομέας και ιδιώτες
 • Δημόσιοι Οργανισμοί
 • Νυχτερινά κέντρα
 • Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών γνωρίζοντας την ισχύουσα νομοθεσία έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις του, ώστε να μπορεί να τις μεταφέρει, στους υποψηφίους οδηγούς αποσκοπώντας στη θεωρητική και πρακτική τους κατάρτιση και συμβάλλοντας στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Ελεύθερος επαγγελματίας
 • Σχολές Οδηγών
 • Εκπαιδευτής κυκλοφοριακής αγωγής
 • Στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σαν επαγγελματίας οδηγός(ΕΘΕΛ, ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ, ΗΛΠΑΛ, στους Δήμους κ.ά.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΡΑΣΕΙΣ Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
WESTIA

WESTIA

Συμμετοχή των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης-Chef στην έκθεση WESTIA
BEAUTY SHOW

BEAUTY SHOW

Συμμετοχή των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής στο Beauty Show

Πληροφοριες

Επιλέξτε από την λίστα την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει

© 2016 Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ, Ζαϊμη 21 Πάτρα 26223, Τ:2610 271827, F:2610 222874.