Αθλητισμός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ για ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ με τους καλύτερους

Σπουδές ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Πρακτική άσκηση σε ομάδα Basket League A1

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 23/2

Untitled-2

promitheasbc.gr

 

Τομέας Αθλητισμού – Στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, στην Πάτρα

Ο αθλητισμός, με τις διάφορες εκφάνσεις του, κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στη σημερινή κοινωνία. Έχει ομοίως τη δική του, ιδιαίτερη, θέση στις σπουδές που προσφέρει το Ι.ΙΕΚ ΒEΡΓΗ. Έτσι, λοιπόν, μια σειρά από ειδικότητες αθλητικού προσανατολισμού, περιζήτητες στη σημερινή αγορά εργασίας, προτείνονται ως εναλλακτικές για την τελική επιλογή των σπουδών σας.

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την Αθλητική Δημοσιογραφία, αν θέλετε να γίνετε Προπονητής Αθλημάτων ή να εργαστείτε ως Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Αθλητισμού, το Ι.ΙΕΚ  ΒΕΡΓΗ προσφέρει τις βάσεις με σημαντικές συνεργασίες με ΜΜΕ και αθλητικούς συλλόγους παρέχοντας σας τις απαραίτητες γνώσεις καθώς και συστάσεις για το πώς και που θα ξεκινήσετε την καριέρα σας στο αντικείμενο της αρεσκείας σας.

 


 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αθλητική δημοσιογραφία
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Αθλητική Δημοσιογραφία (Αθλητικό Ρεπορτάζ) είναι κλάδος που καλύπτει τα τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού. Η «επανάσταση» που έχει συντελεστεί στη χώρα μας στο χώρο των ΜΜΕ λόγω της εμφάνισης πληθώρας ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών είχε άμεσες συνέπειες και στο χώρο της Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Τα αθλητικά προγράμματα, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης (αθλητικές ειδήσεις) όσο και σε επίπεδο ψυχαγωγίας (εκπομπές, αθλητικές μεταδόσεις), είναι πλέον περιζήτητα. Σ’ αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η αναμφισβήτητη άνοδος του ελληνικού αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Σε τηλεοπτικά κανάλια (ιδιωτικά ή κρατικά)
 • Σε ραδιοφωνικού σταθμούς (ιδιωτικούς ή κρατικούς)
 • Σε εφημερίδες (αθλητικές – πολιτικές)
 • Στον περιοδικό Τύπο
 • Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.) ή σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Associated Press, Ansa κλπ.)
 • Στα γραφεία Τύπου σωματείων, ομοσπονδιών ή διάφορων αθλητικών διοργανώσεων
 • Σε εταιρείες αθλητικού marketing – management

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Προπονητής Αθλημάτων
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Προπονητής αναλαμβάνει την προετοιμασία αθλητών και γενικότερα αθλουμένων, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, και φροντίζει για τη φυσική τους κατάσταση, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Ανάλογα με το άθλημα και την ηλικία των αθλητών και των αθλουμένων που έχει αναλάβει ο Προπονητής, επιλέγει τις κατάλληλες ασκήσεις και διαμορφώνει το αντίστοιχο πρόγραμμα. Επίσης, είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία συγκεκριμένης τακτικής για κάθε αγώνα και την εφαρμογή της. Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνει στοιχεία για τους μελλοντικούς αντιπάλους, προκειμένου η ομάδα του ή ο συγκεκριμένος αθλητής που έχει αναλάβει να είναι σε θέση να τους αντιμετωπίσει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα συμβουλεύει και ενισχύει τους αθλητές, παρεμβαίνει σε περιπτώσεις λανθασμένων ενεργειών και τροποποιεί, αν χρειαστεί, την ακολουθούμενη τακτική. Μετά το τέλος του αγώνα, αναλύει μαζί με τους αθλητές την απόδοσή τους, επισημαίνει τα θετικά σημεία και καταστρώνει στρατηγικές για τη βελτίωση των αρνητικών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Αθλητικοί Σύλλογοι, Ομάδες, Ομοσπονδίες
 • Ιδιωτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις
 • Αθλητικές Κατασκηνώσεις
 • Γυμναστήρια
 • Ιδιωτικές Σχολές
 • Ινστιτούτα Αδυνατίσματος και Φυσικοθεραπευτήρια
 • Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Ιδιωτικές Επιχειρήσεις (θέσεις Συμβούλων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών, Αθλητικό Marketing και Διαφήμιση)
 • Επιχειρήσεις - Αντιπροσωπείες Αθλητικών Ειδών
 • Αθλητικοί Οργανισμοί Δήμων
 • Όμιλοι Ιδιωτικών Σχολείων
 • Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο της Προπονητικής Αθλητών ή Ομάδων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Αθλητισμού
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Αθλητισμού δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα και γενικά στον τομέα αναψυχής και άθλησης παρέχοντας υπηρεσίες διοικητικής - οικονομικής διαχείρισης και δημοσίων σχέσεων. Ως διοικητικό στέλεχος σε χώρους άθλησης ασχολείται με την οργάνωση του χώρου σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, την παραγγελία και την προμήθεια των εξοπλισμών, την επιλογή του προσωπικού, την προσέλκυση και εγγραφή αθλουμένων. Επίσης ασχολείται με τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται στον τομέα αυτό. Σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες του αθλητικού τομέα αναλαμβάνει τις πωλήσεις αθλητικών υπηρεσιών και εξοπλισμών ή ασχολείται με το αθλητικό μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δείτε τα μαθήματα της ειδικότητας εδώ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • Υπουργεία και εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.I.Δ. ή άλλους φορείς του δημοσίου που ασχολούνται με τον αθλητισμό
 • Αθλητικές Οργανώσεις (Αθλητικές Ενώσεις, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Αθλητικά Σωματεία, Αθλητικές Α.Ε κ.λ.π.)
 • Δημοτικούς Αθλητικούς Οργανισμούς, Δημοτικές Αθλητικές Επιχειρήσεις -Υπηρεσίες και Αθλητικές Επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Αθλητικά Κέντρα, Ιδιωτικά Γυμναστήρια, Ιδιωτικές Αθλητικές Σχολές, Επιχειρήσεις οργάνωσης εξειδικευμένων μορφών αθλητικού τουρισμού, αθλητικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και αναψυχής, επιχειρήσεις παροχής αθλητικών υπηρεσιών, επιχειρήσεις διακίνησης αθλητικών προϊόντων, κατασκηνώσεις και χώρους ψυχαγωγίας που προσφέρουν αθλητικές δραστηριότητες κα οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σχετική με την ειδικότητα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΡΑΣΕΙΣ Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
WESTIA

WESTIA

Συμμετοχή των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης-Chef στην έκθεση WESTIA
BEAUTY SHOW

BEAUTY SHOW

Συμμετοχή των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής στο Beauty Show

Πληροφοριες

Επιλέξτε από την λίστα την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει

© 2016 Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ, Ζαϊμη 21 Πάτρα 26223, Τ:2610 271827, F:2610 222874.