Ακολουθήστε μας στο 

 

ShareThis

stoxos

DATA MINING – ΕΞΟΡΥΞΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εξειδικευμένο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ευφυΐας

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Διά Βίου Μάθηση VERGI διοργανώνει σεμινάρια DATA MINING τα οποία αφορούν στην Επιχειρηματική Ευφυΐα, στην Ανεύρεση γνώσης από μεγάλες βάσεις δεδομένων καθώς και στην στατιστική και λογική ανάλυση συνόλων από δεδομένα συναλλαγών και εργασιών προκειμένου να εντοπιστούν επαναλαμβανόμενα στοιχεία και τάσεις, που μπορούν να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

 

Ειδικότερα μέσα από τη Μελέτη Περίπτωσης γίνεται αναλυτική επεξεργασία των πληροφοριών, μετασχηματισμός, κατηγοριοποίηση, αξιολόγηση, ανίχνευση ανωμαλιών και ενισχύεται η διαδικασία της πρόβλεψης. Τομείς στους οποίους εφαρμόζεται με επιτυχία η Εξόρυξη Δεδομένων / Data Mining είναι η οικονομία, οι τηλεπικοινωνίες, η ιατρική αλλά και κάθε επιχείρηση που κάνει χρήση νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές.

Σε Ποιους Απευθύνεται:
Σε μικρές & μεγάλες επιχειρήσεις, στα στελέχη τους, σε οργανισμούς και σε ιδιώτες που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στόχος:
•Στόχος της εξόρυξης δεδομένων είναι η πληροφορία που θα εξαχθεί και τα πρότυπα που θα προκύψουν να έχουν δομή κατανοητή προς τον άνθρωπο έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι σε επίπεδο επιχείρησης αυτή η διαδικασία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη βιωσιμότητά της και την περεταίρω ανάπτυξή της, αφού της παρέχει τη δυνατότητα για αξιόπιστα και ακριβή αποτελέσματα.
•Η εξόρυξη και η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στη δημιουργία νέων ενδιαφερόντων προτύπων (π.χ. ομάδες από εγγραφές δεδομένων), τα οποία ενισχύουν το σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων.
•Τα εργαλεία της εξόρυξης δεδομένων δίνουν τη δυνατότητα της δημιουργίας προφίλ των πελατών και ανίχνευσης ανωμαλιών (παράνομων προτύπων, βλαβών, παραποιημένων δεδομένων κ.α.) στο δίκτυο.

Θεματικά Αντικείμενα που θα Διδαχθούν:

• Εισαγωγικές έννοιες της Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence), της Ανεύρεσης Γνώσης από μεγάλες βάσεις δεδομένων, της Εξόρυξης Δεδομένων.
• Εισαγωγή στο Στατιστικό πακέτο R Και στο Matlab. Περιγραφική Στατιστική. Συνοπτική Στατιστική.
• Τύποι Δεδομένων. Ποιότητα Δεδομένων. Μελέτη περίπτωσης.
• Παλινδρόμηση, ANOVA, Μελέτη περίπτωσης.
• Εισαγωγή στην Κατηγοριοποίηση. Γενική Προσέγγιση Επίλυσης ενός προβλήματος Κατηγοριοποίησης. Δένδρα Απόφασης.
• Κατηγοριοποιητές Κανόνων – Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα-Εκτίμηση Απόδοσης ενός Κατηγοριοποιητή - Βασικές έννοιες και ορισμοί συσταδιοποίησης - Παρουσίαση Αλγόριθμων – Μελέτη Περιπτώσεων.
• Συσταδιοποίηση βάσει Πυκνότητας-Συσταδιοποίηση με Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα-Αλγόριθμος SOM.-Εξωτερικά κριτήρια εκτίμησης συστάδων-εσωτερικά μέτρα αξιολόγησης συστάδων.
• Ανάλυση Συσχέτισης-Βασικές Έννοιες και Αλγόριθμοι-Ανίχνευση Ανωμαλιών –Μελέτη Περιπτώσεων
• Εξόρυξη Δεδομένων σε Χρονοσειρές – Η διαδικασία της Πρόβλεψης – μελέτη Περιπτώσεων

Βεβαίωση κατάρτισης: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου στους συμμετέχοντες θα δίνονται βεβαιώσεις κατάρτισης με όλες τις θεματικές ενότητες που διδάχτηκαν.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

c

epikoinwnia

Διεύθυνση
Ζαΐμη 21, Πουκεβίλ 2-4 ΠΑΤΡΑ
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνα
2610-271827, 2610-270293
Fax
Fax: 2610-222874

Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς;

vergi-general-logo
iek-logo-01
kedivim1-logo-01
ksenes-glosses-logo-01
 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd