στοιχεία μαγειρικής

H σημερινή έντονα ανταγωνιστική αγορά εργασίας απαιτεί πολυάριθμο προσωπικό για τη στελέχωση της κουζίνας μιας επισιτιστικής ή τουριστικής μονάδας. Η ανάγκη για στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλη και επιτακτική, ιδιαίτερα σε μια χώρα της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα. Επιπλέον, η γαστρονομική τέχνη αποτελεί πλέον “trend”, μια ιδιαίτερα δημοφιλή επαγγελματική απασχόληση στους νέους, τόσο του γυναικείου, όσο και του ανδρικού φύλου. Ο Σεφ Διεθνούς & Ελληνικής Κουζίνας είναι ο άνθρωπος που έχει τις ικανότητες να διοικήσει και να διευθύνει το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας και μπορεί να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Σκοπός

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται τόσο στην παρασκευή εδεσμάτων και επιδορπίων όσο και στις γενικότερες αρμοδιότητες ενός chef όπως σύνθεση μενού, οργάνωση παραγγελιών, κοστολόγηση, κ.λπ.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους: Αρχάριους και προχωρημένους. Σε κάθε πρόγραμμα δίνονται αναλυτικά όλες οι συμβουλές, εξηγούνται όλες οι τεχνικές έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν τα πάντα.

Εκπαιδευτικές ενότητες ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι

– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ

– Ταξινόμηση και Διαφύλαξη Τροφίμων

– Τεμαχισμός Κρεάτων-Κυριότερες Παρασκευές

– Τεμαχισμός Ψαριών-Διατήρηση/Συντήρηση/Κυριότερες Παρασκευές

– Πουλερικά-Κυριότερες Παρασκευές

– Σάλτσες-Σούπες

– Ζύμες-φρέσκα Ζυμαρικά

– Λαχανικά/Παρασκευές λαχανικών-Σαλάτες

Εκπαιδευτικές ενότητες ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙI

– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ

– Σύνθεση Μενού

– Παραλαβή-Έλεγχος-Αποθήκευση τροφίμων-Έλεγχος Τιμολογίων

– Κοστολόγηση

– Μέθοδοι και συστήματα προμηθειών

– Αντιμετώπιση παράπονων, προβλημάτων και ειδικών συνθηκών