To Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με Γαλλική φινέτσα στη HORECA 2015

Ιδιαίτερα απαιτητικό μενού Γαλλικής Κουζίνας παρουσίασε πριν λίγες μέρες το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο 8οForumΓαστρονομίας στην Αθήνα στα πλαίσια της HORECA 2015. Οι δύσκολες τεχνικές παρασκευής, οι πανάκριβες πρώτες ύλες, η ισορροπία στις γεύσεις και το στήσιμο και το εκλεπτυσμένο artdelatableαξιολογήθηκαν από τους κριτές της World Association of Chefs Societies, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές που επικύρωσαν την ποιότητα και την συνέπεια που χαρακτηρίζει την πολυετή διαδρομή του στην επαγγελματική εκπαίδευση. Οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης που παρασκεύασαν τα πιάτα του μενού με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους κ. Χρήστου Ροποτού, executive chef, κ. Βάσως Μανίκα, chef και κ. Αντώνη Δουλγέρη, executive chef απέκτησαν σπάνιες γνώσεις κι εκπαιδεύτηκαν σε υψηλού επιπέδου Γαστρονομία αποκτώντας επαγγελματικό προβάδισμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και συμμετείχε στο 8ο Forum Γαστρονομίας αναλαμβάνοντας το εγχείρημα της παρουσίασης υψηλής Γαλλικής Γαστρονομίας από σχολές, που ακριβώς λόγω της δυσκολίας του είχε ελάχιστες συμμετοχές. Επιπλέον η παρουσία της WACS – Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων- προσδίδει κύρος και διεθνή στάνταρντ και προετοιμάζει τους επαγγελματίες για το μεγάλο γεγονός της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γαστρονομίας 2016 της WACSγια πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ήδη προετοιμάζεται για εντυπωσιακή συμμετοχή και συνδέει τους σπουδαστές του με τις εξελίξεις και τη διεθνή αγορά.